PRIVACY POLICY

Are you concerned about how your personal information is maintained in this online store? Then you've come to the right place!

Below you will be able to read how we handle personal information in * names of your online store * and get information about your rights as registered with us. We hope you find what you are looking for here. Of course, you can also contact us if you have any questions about our processing of your information. We are committed to security and transparency in this area, and we take your inquiries seriously!

Treatment Responsible:
Name: * Enter the name of the company
Contact person: * Enter the contact name of the company *
Phone: * Enter their phone number *
E-mail: * Fill in their e-mail address *
Address: * Enter your company contact or postal address *


WHY DO WE PROCESS PERSONAL INFORMATION?
We collect and process personal information in order to offer visitors to our website the services and products they require. We also want to offer better and more relevant content to the individual customer, as well as create good and long lasting relationships with our existing customers.

When do we process personal data?
Below is a list of when and how we process personal data in each case. Note that all processing is based on consent, with the exception of data collection at purchase, where some information must be provided in order to complete the purchase. In this case, the basis for treatment is the conclusion of an agreement.

Newsletter:

  • Where: Online store newsletter
  • What is stored: Email address.
  • Use of personal data: To send out newsletters.
  • Shelf life: indefinitely. Until you unsubscribe from the newsletter or ask for deletion.
  • Basis of treatment: Consent.
  • Security: The information is stored on a secure server. Contact us for further information on security.
  • Data processor (third party): * Fill in newsletter provider, if you use this. Examples may be “Mailmojo”, “Mailchimp” or others. If you do not use this, this item can be removed *.


Shop online:
Where: In the store's checkout / box
What is stored: First name, last name, telephone number, e-mail, street address, postcode, place, item name, number of goods, freight options selected, name of selected payment method (eg Klarna Invoice) and price are also stored.

Birth and social security number are required only when using financial services, and are not stored in the online store. Birth and Social Security numbers are collected and processed only by the payment provider. Company name, organization number and contact person are required when purchasing a business.
Use of personal data: To make a purchase in this online store requires the name, address and contact information for making payment and sending goods, as well as sending invoice where it is selected. The contact information can also be used to contact the buyer in connection with the purchase. Birth and Social Security numbers are used by financing providers to perform a credit check in connection with the use of invoice and financing services. The information will also be used for accounting purposes.

Storage period: The personal data is stored in accordance with the Accounting Act, and normally for 10 years after the end of the financial year. If an agreement on an additional warranty on the item is made, the information will be stored as long as the warranty is valid but not shorter than 10 years.
Basis for processing: Required for contract signing / purchase and for accounting.
Security: The information is stored on a secure server. Contact us for further information on security.
Data Processor (third party): * Fill in all active payment providers, shipping providers and accounting programs and other services you use in the store that handles the data the customer provides when purchasing *
Currency: By using our website, you (the visitor) agree to allow third parties to process your IP address to determine your location for the purpose of converting currency. You also accept that this currency is stored in a cookie in your browser (a temporary cookie that is automatically removed when you close your browser). We do this to keep the selected currency selected and consistent when browsing our site, so that prices can be converted to your (the visitor's) local currency.


Contact form / customer inquiries:

  • Where: Contact form in online store
  • What is stored: First name, last name, phone number, email + inquiry.
  • Use of personal data: The information is used to respond to your inquiry. If you have previously submitted an inquiry registered with the same name, phone number or email address, we will be able to see your inquiry history. We do this to better answer your questions, especially if they are related to previous inquiries or purchases.
  • Storage time: The information associated with your inquiries is stored for as long as is necessary to respond to your inquiries.
  • Basis of treatment: Consent.
  • Security: The information is stored on a secure server. Contact us for further information about whitefish
  • Data Processor (third party): * Fill in the email provider you use for corporate email. Customer inquiries via the contact form in your store are sent to this e-mail account. Examples of email accounts may be Gmail (Google), Outlook (Microsoft) or others *
Creating a customer profile in the online store:
  • Where: Under “My Account / Create Customer”
  • What is stored: First name, last name, address, telephone number, password and e-mail address.
  • Use of personal information: The information is used to create a customer profile for you. In your customer profile you can see purchases you have made in the store, as well as edit and customize personal information you have provided to us. You can also sign up for newsletters on your customer profile.
  • Shelf life: The information associated with your customer profile is stored until you request that it be deleted.
  • Basis of treatment: Consent.
  • Security: The information is stored on a secure server. Contact us for further information on security.
Cookies
This online store uses cookies, or so-called cookies, to give you a better user experience across all channels. The use of cookies is based on consent through cookies settings in your browser, as well as your continued use of our pages. Are you curious about our use of cookies, as well as how you control their use?

Read more here.

What is the online store's treatment basis?
* Enter the name of the company processing certain types of personal information. The types of data we process can be found in the overview above. Our treatment basis is in most cases consent, with one exception. This means that we collect and process personal data based on the consent of the data subject. On the other hand, when purchasing in our online store, the basis for processing is not consent, but necessity for the conclusion of agreements in addition to statutory accounting requirements.

Processing of certain types of personal data outside the EU and the EEA
* Enter the name of the company processing certain types of data outside the EU and the EEA, from a third-party supplier of technical solutions. The list of personal data processed (see "When do we process personal data?") Contains details of which data is partially processed outside the EU / EEA. This information is handled from Norway, but is processed at * Insert third party provider outside the EU / EEA, if you are using any *, headquartered at * Insert third party providers address *.

Processing of information on EU and EEA citizens in the United States has been approved by the European Commission, through an agreement on an adequate level of protection of personal data, called the EU-US Privacy Shield.

Processing of this personal data at * insert third party provider outside the EU / EEA * includes only * insert processing acitivity *, and further processing of the information is carried out from Norway, with * insert third party provider outside EU / EEA * as a tool.

Processing of certain types of personal data outside the EU and the EEA The online store uses third-party providers that process personal data outside the EU and the EEA. Below you can see who, where, how and why this is done:
OR

The online store does not use third-party suppliers outside the EU and the EEA. Third-party suppliers outside the EU / EEA:
* Enter the name of a third-party vendor that processes information from the EU / EEA online store, e.g. MailChimp *

How the information is processed:
* Enter the country outside the EU / EEA in which the third party provider processes information, e.g. "USA" *

The country's laws provide adequate protection of personal data:
* Type: "Yes" or "No". See this list of countries which the EU believes have adequate privacy. *

Necessary guarantees in place for transfers to countries without adequate protection:
* If you share personal data with non-EU countries (see previous paragraph), you must document what makes the transfer legal here. If this is the case, see GDPR Article 46 for the requirements set. If the country is approved by the EU, this point can be removed *

Your rightsAccess to personal data:
If you are registered in our systems you have the right to access the data we have about you, should you wish. This means that you can have the data sent or you can be informed where to find this data. In some cases, we may need to request additional information about you to verify your identity before accessing. Contact access manager if access is desired.

Correction of own personal data:
If you are registered in our systems and perceive that we have registered incorrect information about you, you have the right to have this data corrected or you can access it to correct it yourself. In some cases, we may need to request additional information about you to verify your identity before accessing. If correction is desired, contact your healthcare provider.

Deletion of personal data:
If you are registered in our systems but want us to delete the information we have about you, you are entitled to this. If you wish to delete your data, please contact us via email address email address here. We reserve the right in some cases for reasons that may not immediately delete the data if you have entered into a contract with us, and this data is required to maintain this contract. In some cases, we may need to request additional information about you to verify your identity before accessing. If deletion is desired, contact the treatment manager.

Restrict processing of personal data:
If you are registered in our systems and wish to limit the processing of your personal data, you have the right to request this. You may request that some treatment be discontinued, or you may request that we discontinue all treatment. We reserve the right that in some cases there may be statutory reasons that such limitation of treatment cannot be performed. Deleting data may then be an alternative, if a general limitation is not possible under current regulations. In some cases, we may need to request additional information from you to verify your identity before we can make the changes. If limitation of treatment is desired, contact the treatment manager.

Data portability:
If you are registered in our systems and the collection and processing of this personal data is carried out automatically and is based on consent, you have the right to transfer this information to other suppliers. You can request this from us, and you have the right to receive this information in a structured, commonly used and machine-readable format. You may also have the right to have this data transferred directly from us to another supplier, if this is technically possible. In some cases, we may need to request additional information from you to verify your identity before we can do so. If the transfer or transfer of your personal data is desirable, contact the controller.

Consent to the processing of your own personal data:
Except for information you provide in connection with purchases, all processing of personal data at * Enter the name of the company based on consent. You have the right to withdraw your consent at any time, and the processing of this personal data for that purpose shall cease. If the information is only used for the purpose for which you consent, the information shall also be deleted. In some cases, we may need to request additional information from you to verify your identity before we can do so. If you wish to withdraw your consent to one or more processing of personal data, contact the data controller.

Complaint about processing of personal data:
If you wish to complain about the way your information is processed, or otherwise related to your personal data, you are entitled to it. We hope you would like to send us an email or otherwise contact your healthcare manager (contact details for your healthcare manager can be found at the top of this page). The controller is responsible for safeguarding your rights, and helps you with whatever you may be wondering about.

You also have the right to contact the Data Inspectorate if you disagree with decisions or treatment at * Enter the name of the company.

--------------------------------------------------------------------------------------


Er du opptatt av hvordan dine personopplysninger blir ivaretatt i denne nettbutikken? Da har du kommet til rett sted!

Nedenfor vil du kunne lese hvordan vi i *navn på nettbutikken din* håndterer personopplysninger, samt få informasjon om dine rettigheter som registrert hos oss. Vi håper du finner det du leter etter her. Du kan selvsagt også kontakte oss, dersom du har spørsmål om vår behandling av dine opplysninger. Vi er opptatt trygghet og gjennomsiktighet på dette området, og vi tar dine henvendelser seriøst!

Behandlingsansvarlig:
  • Navn: *Fyll inn navn firmaet
  • Kontaktperson: *Fyll inn navn på kontaktperson i bedriften*
  • Telefon: *Fyll inn vedkommendes telefonnummer*
  • E-post: *Fyll inn vedkommendes e-postadresse*
  • Adresse: *Fyll inn bedriftens kontakt- eller postadrese*

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi samler inn og behandler personopplysninger for å kunne tilby besøkende på våre nettsider de tjenester og produkter de etterspør. Vi ønsker også å tilby bedre og mer relevant innhold til den enkelte kunde, samt skape gode og langvarige relasjoner til våre eksisterende kunder.

Når behandler vi personopplysninger?

Nedenfor finner du en liste over når og hvordan vi behandler personopplysninger i de enkelte tilfellene. Merk at all behandling er basert på samtykke, med unntak av innsamling av data ved kjøp, hvor enkelte opplysninger må gis for å kunne gjennomføre kjøpet. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget avtaleinngåelse.

Nyhetsbrev:
  • Hvor: Nettbutikkens nyhetsbrev
  • Hva lagres: E-postadresse.
  • Bruksområde for personopplysninger: For å sende ut nyhetsbrev.
  • Lagringstid: På ubestemt tid. Til du melder deg av nyhetsbrevet eller ber om sletting.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): *Fyll inn nyhetsbrevleverandør, dersom dere benytter dette. Eksmepler kan være “Mailmojo”, “Mailchimp” eller andre. Dersom dere ikke benytter dette kan dette punktet fjernes*.
Kjøp i nettbutikken:
  • Hvor: I butikkens utsjekk/kasse
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post, gateadresse, postnummer, sted,varenavn, antall varer, fraktalternativer som velges, navn på valgt betalingsmetode (f.eks. Klarna Faktura) og pris lagres også.Fødsels- og personnummer kreves kun ved bruk av finansieringstjenester, og lagres ikke i nettbutikken. Fødsels- og personnummer samles inn og behandles kun av betalingstilbyder. Firmanavn, organisasjonsnummer og kontaktperson kreves ved bedriftskjøp.
  • Bruksområde for personopplysninger: For å gjennomføre et kjøp i denne nettbutikken kreves navn, adresse og kontaktinformasjon for gjennomføring av betaling og sending av varer, samt utsendelse av faktura der det er valgt. Kontaktopplysningene kan også benyttes for å kontakte kjøper i forbindelse med kjøpet. Fødsels- og personnummer benyttes av finansieringstilbyder for å kunne utføre en kredittsjekk i forbindelse med bruk av faktura og finansieringstjenester. Informasjonen vil også benyttes til regnskapsformål.Lagringstid: Personopplysningene lagres i henhold til Lov om bokføring, og normalt i 10 år etter utgangen av regnskapsåret. Dersom avtale om ekstra garanti på varen er inngått vil opplysningene lagres så lenge garantien er gjeldende, men ikke kortere enn 10 år.
  • Behandlingsgrunnlag: Nødvendig for avtaleinngåelse/kjøp og for bokføring.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): *Fyll inn alle aktive betalingsleverandører, fraktleverandører og regnskapsprogrammer og andre tjenester dere benytter i butikken som håndterer data kunden oppgir ved kjøp*
  • Valuta: Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du (den besøkende) til å tillate tredjeparter å behandle din IP-adresse, for å bestemme plasseringen din med det formål å konvertere valuta. Du aksepterer også at denne valutaen er lagret i en cookie i nettleseren din (en midlertidig informasjonskapsel som automatisk fjernes når du lukker nettleseren din). Vi gjør dette for at den valgte valutaen skal forbli valgt og konsistent når du surfer på nettstedet vårt, slik at prisene kan konverteres til din (den besøkende) lokale valutaen.

 

Kontaktskjema/kundehenvendelser:

  • Hvor: Kontaktskjema i nettbutikk
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post + henvendelse.
  • Bruksområde for personopplysninger: Informasjonen benyttes for å kunne svare deg på din henvendelse. Dersom du tidligere har sendt inn en henvendelse registrert på samme navn, telefonnummer eller e-postadresse vil vi kunne se henvendelseshistorikken din. Dette gjør vi for å kunne svare bedre på dine spørsmål, særlig dersom de er relatert til tidligere henvendelser eller kjøp.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din henvendelsene lagres så lenge det er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): *Fyll inn e-postleverandøren du benytter for bedrifts-e-post. Kundehenvendelser via kontaktskjemaet i butikken din sendes nemlig til denne e-postkontoen. Eksempler på e-postkontoer kan være Gmail (Google), Outlook (Microsoft) eller andre*
Opprettelse av kundeprofil i nettbutikken:
  • Hvor: Under “Min konto/opprett kunde”
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer, passord og e-postadresse.
  • Bruksområde for personopplysninger: Informasjonen benyttes for å opprette en kundeprofil for deg. I din kundeprofil kan du se kjøp du har lagt inn i butikken, samt redigere og tilpasse personopplysninger du har gitt til oss. Du kan også melde deg på nyhetsbrev på din kundeprofil.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din kundeprofil lagres frem til du ber om at den skal slettes.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
Cookies:

Denne nettbutikken bruker cookies, eller såkalte informasjonskapsler, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av cookies er basert på samtykke gjennom cookies-innstillinger i din nettleser, samt din fortsatte bruk av våre sider. Er du nysgjerrig på vår bruk av cookies, samt hvordan du styrer bruken av disse?

Les mer her.

Hva er nettbutikkens behandlingsgrunnlag?

*Fyll inn navn firmaet behandler enkelte typer personopplysninger. Hvilke typer data vi behandler finner du i oversikten ovenfor. Vårt behandlingsgrunnlag er i de fleste tilfeller samtykke, med ett unntak. Dette betyr at vi samler inn og behandler personopplysninger basert på samtykke fra den registrerte. Ved kjøp i vår nettbutikk er derimot behandlingsgrunnlaget ikke samtykke, men nødvendighet for avtaleinngåelse i tillegg til lovpålagte krav om bokføring.

Behandling av enkelte typer personopplysninger utenfor EU og EØS

*Fyll inn navn firmaet behandler enkelte typer data utenfor EU og EØS, hos en tredjepartsleverandør av tekniske løsninger. I listen over personopplysninger som behandles (se “Når behandler vi personopplysninger?”) finnes det detaljer om hvilke opplysninger som delvis behandles utenfor EU/EØS. Disse opplysningene håndteres fra Norge, men behandles hos *Insert third party provider outside EU/EØS, if you are using any*, med hovedkontor i *Insert third party providers address*.

Behandling av opplysninger om EU- og EØS-borgere i USA er godkjent av Europakommisjonen, gjennom en avtale om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger, kalt EU-US Privacy Shield.

Behandling av disse personopplysningene hos *insert third party provider outside EU/EØS* omfatter kun *insert processing acitivity*, og videre håndtering av opplysningene foretas fra Norge, med *insert third party provider outside EU/EØS* som verktøy.

Behandling av enkelte typer personopplysninger utenfor EU og EØSNettbutikken benytter seg av tredjepartsleverandører som behandler personopplysninger utenfor EU og EØS. Nedenfor ser du hvem, hvor, hvordan og hvorfor dette gjøres:

ELLER

Nettbutikken benytter ingen tredjepartsleverandører utenfor EU og EØS.Tredjepartsleverandør utenfor EU/EØS:

*Skriv navnet på tredjepartsleverandør som behandler opplysninger fra nettbutikken utenfor EU/EØS, f.eks. Mailchimp*

Hvor behandles opplysningene:

*Skriv inn landet utenfor EU/EØS som tredjepartsleverandøren behandler opplysinger i, f.eks. “USA”*

Landets lover tilbyr tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger:

*Skriv: “Ja” eller “Nei”. Se denne listen over hvilke land EU mener har tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger.*

Nødvendige garantier på plass for overføringer til land uten tilstrekkelig beskyttelse:

*Dersom du deler personopplysninger med land som ikke er godkjent av EU (se forrige punkt), må du dokumentere hva som gjør at overføringen likevel er lovlig her. Se GDPR artikkel 46 for kravene som stilles opp dersom dette er tilfellet. Dersom landet er godkjent av EU, kan dette punktet fjernes*

Dine rettigheterTilgang til egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer har du rett til å få tilgang til dataene vi har om deg, skulle du ønske det. Dette innebærer at du kan få dataen tilsendt, eller du kan bli informert om hvor du kan finne disse dataene. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom tilgang er ønskelig.

Retting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og oppfatter at vi har registrert feilaktige opplysninger om deg, har du rett til å få disse dataene rettet, eller du kan få tilgang til å rette disse selv. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom retting er ønskelig.

Sletting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, men ønsker at vi sletter opplysningene vi har om deg, har du rett til dette. Ønsker du å slette dine data ber vi deg ta kontakt via e-postadresse epostadresse her. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge grunner som gjør at dataen ikke umiddelbart kan slettes, dersom du har inngått en kontrakt med oss, og disse dataene er nødvendige for opprettholdelse av denne kontrakten. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom sletting er ønskelig.

Begrense behandling av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og ønsker å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette. Du kan be om at enkelte behandlingsformer opphører, eller du kan be om at vi avslutter all behandling. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge lovmessige grunner som gjør at slik begrensning av behandling ikke kan utføres. Sletting av data kan da gjerne være et alternativ, dersom generell begrensning ikke er mulig etter gjeldende regelverk. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre endringene. Kontakt behandlingsansvarlig dersom begrensning av behandling er ønskelig.

Dataportabilitet:

Dersom du er registrert i våre systemer, og innsamlingen og behandlingen av disse personopplysningene utføres automatisk og er basert på samtykke, har du rett til å overføre disse opplysningene til andre leverandører. Du kan etterspørre dette fra oss, og du har da rett til å motta disse opplysningene i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format. Du kan også ha rett til å få disse dataene overført direkte fra oss til en annen leverandør, dersom dette er teknisk mulig. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom flytting eller overføring av dine personopplysninger er ønskelig.

Trekke samtykke til behandling av egne personopplysninger:

Med unntak av informasjon du gir fra deg i forbindelse med kjøp, er all behandling av personopplysninger hos *Fyll inn navn firmaet begrunnet i et samtykke. Du har rett til å trekke ditt samtykke når som helst, og behandlingen av disse personopplysningene til det aktuelle formålet skal da opphøre. Dersom opplysningene kun benyttes til det formålet du trekker ditt samtykke fra, skal opplysningene også slettes. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom du ønsker å trekke ditt samtykke til en eller flere behandlinger av personopplysninger.

Klage på behandling av egne personopplysninger:

Dersom du ønsker å klage på måten opplysningene dine behandles på, eller annet relatert til dine personopplysninger, har du rett til det. Vi håper du ønsker å sende en e-post eller på annen måte kontakte behandlingsansvarlig (kontaktopplysningene til behandlingsansvarlig finner du øverst på denne siden). Behandlingsansvarlig har ansvaret for å ivareta dine rettigheter, og hjelper deg med det du måtte lure på.

Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig i avgjørelser eller behandlingsmåter hos *Fyll inn navn firmaet.